Over ons


Lessen

 

Sanghita van Buuren is gediplomeerd western instructeur.

Als instructeur geeft zij les op maat met veel persoonlijke aandacht voor de ruiters en de paarden.

Sanghita is Orun gediplomeerd en behaalde in 2008 op NHB Deurne de Instructiecursus Westernrijden. Sinds 2002 geeft Sanghita westernlessen. Zelf is zij actief in de wedstrijdsport, met haar merrie Footworks X Factor.

Sanghita van Buuren staat dan ook voor kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn.

In onze lessen leren we je oefeningen uit de onderdelen Western Horsemanship en Western Trail.

Daarnaast geven we ook lessen in het bitloos rijden, een logisch gevolg op correct sturen en een leuke afwisseling voor de paarden.

Het uiteindelijke doel van de lessen is te komen tot een betere samenwerking tussen jou en je (les)paard, zodat je in staat bent om met subtiele stem-, zit-, been-, en gewichtshulpen paard te rijden op een éénhandig systeem. Dit betekent werken aan de juiste lichaamshouding, balans en het leren geven van de juiste hulpen op de juiste momenten.

Lessen met je paard kunnen op locatie tot 25 km vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel.

Voor lessen met lespaarden kun je terecht bij Fair to Horses te Bleiswijk. Sanghita geeft daar prive en duo privelessen met western getrainde lespaarden. Deze lessen worden in de binnen en buitenbak gegeven en na de les is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de kantine.

Kijk voor meer informatie en de tarieven op fairtohorses.nl

Ter bescherming van de lespaarden is het maximale ruitergewicht 85 kg en ter bescherming van je hoofd is een veiligheidscap verplicht.