Onze Paarden


Footworks X Factor: een merrie geboren in 2008 met de kleur Bay. Haar schofthoogte is 151,5 en haar gewicht is 537,5 kg

_D146174   

Miss X Factor Sparks ‘Belle’: een merrie geboren in 2018. Dochter van Footworks X Factor en Steppin on Sparks

   

 

De lespaarden bij Fair to Horses:

Wij willen graag dat de paarden fijn in hun vel zitten, daarom staan de paarden in een zeer ruime stal met stro en onbeperkt hooi waardoor ze altijd kunnen knabbelen. Ze staan elke dag 6 uur in de paddock met hooi en water.

De lespaarden zijn allemaal western getrainde American Quarters of American Paints, dit zijn bij uitstek geschikte paarden voor het westernrijden.

Het ras Quarter Horse komt oorspronkelijk uit het noordoosten van de Verenigde Staten. Het ras ontstond uit kruisingen van Engelse volbloeds met Amerikaanse paarden. De naam van het ras is te danken aan het feit dat deze paarden goed kunnen sprinten en daardoor uitblinken in races over de korte afstand van een kwart van een Engelse mijl, dat wil zeggen: vierhonderd meter. 

De Quarter Horse heeft een stokmaat tussen 1,45 en 1,60 m. Het paard heeft een breed voorhoofd, een brede kaak en expressieve ogen. Verder heeft het een brede borstkas en een ronde achterhand, met sterke spronggewrichten die goed onder het lichaam geplaatst zijn. De rug vertoont weinig schoft. Quarter Horses hebben een evenwichtig temperament en een grote intelligentie. Ze zijn over het algemeen leergierig, rustig en betrouwbaar in de omgang; ze kunnen zich snel bewegen, zijn makkelijk wendbaar en bezitten een goed gevoel voor evenwicht.

 

Hollys Tucker: een merrie geboren in 2008 met de kleur Sorrel. Haar schofthoogte is 152 cm en haar gewicht is 477 kg

     holly-zijkant

 

Sonny Depp: een ruin geboren in 2011 met de kleur Sorrel. Zijn schofthoogte is 151 cm en zijn gewicht is 510 kg

     

 

VERKOCHT: Gumps Cowboy  BB: een ruin geboren in 2001 met de kleur Bay. Zijn schofthoogte is 149 cm en zijn gewicht is 400 kg

   

 

VERKOCHT: Buddy: een ruin met de kleur Buckskin. Zijn schofthoogte is 150 cm en zijn gewicht is 5o5 kg.

  

 

VERKOCHT: Preacher’s Surprise: een ruin geboren in 2008 met de kleur Bay. Zijn schofthoogte is 153 cm en zijn gewicht is 487,5 kg

         

 

 

VERKOCHT: Mr. Rockstar: een ruin geboren in 2005 met de kleur Bay. Zijn schofthoogte is 151 cm en zijn gewicht is 513,5 kg

    

VERKOCHT: Gogo Painted Duranglo: een ruin geboren in 2009 met de kleur Dun Overo. Zijn schofthoogte is 155 cm en zijn gewicht is 503,5 kg.